Khamis, 6 Ogos 2015

Info Pusaka: PERNAHKAH ANDA TERFIKIR?


Ramai di kalangan anda yang berfikir, hati anda akan tenang ketika terbaring di katil hospital kerana kewangannya (bil perubatan) ditanggung oleh pihak lain… PERNAHKAH ANDA TERFIKIR, adakah muamalat yang anda lakukan MAMPU MEMBERI KETENANGAN KETIKA TERBARING DI LIANG LAHAD?
Ramai juga di kalangan anda yang tenang hati kerana merasakan pendapatan anda akan diganti selepas kematian anda agar waris-waris mampu meneruskan kehidupan di dunia… PERNAHKAH ANDA TERFIKIR, apakah ikhtiar untuk ANDA MEMULAKAN KEHIDUPAN BARU SELEPAS MATI?

Ada juga di kalangan anda yang merancang masa hadapan untuk kehidupan yang selesa selepas bersara dengan pelbagai pelaburan seperti saham, unit amanah, hartanah dan lain-lain… PERNAHKAH ANDA TERFIKIR, banyak manakah anda peruntukkan harta anda untuk PELABURAN AKHIRAT?
ADAKAH NIKMAT HARTA YANG DIKURNIAKAN OLEH ALLAH S.W.T. HANYALAH UNTUK MANFAAT HIDUP DI DUNIA SAHAJA, SEDANGKAN KEHIDUPAN SELEPAS MATI ADALAH LEBIH PANJANG DAN KEKAL SELAMA-LAMANYA…?

BUKANKAH SETIAP AMALAN DI DUNIA AKAN DIPERTANGGUNGJAWABKAN DI HADAPAN ALLAH S.W.T DI AKHIRAT NANTI?Firman Allah S.W.T.:
“Setiap yang bernyawa akan merasakan mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan.”
(Surah Al-Anbiya’: 35)

 

Memperkenalkan inovasi baru dalam perlindungan Takaful yang merancang:

 PERLINDUNGAN HARTA SEMASA ANDA TERBARING DI KATIL HOSPITAL

+ PENGGANTIAN PENDAPATAN UNTUK WARIS-WARIS MENERUSKAN KEHIDUPAN DI DUNIA

+ PENDAPATAN TAMBAHAN DENGAN PELABURAN YANG BERLANDASKAN SYARAK

+ PERANCANGAN PUSAKA IKHTIAR UNTUK KESEJAHTERAAN HIDUP SELEPAS MATI…

 
Takaful IKHLAS Bhd melangkah ke hadapan lagi dengan menyediakan khidmat WAKAF IKHLAS.
WAKAF IKHLAS adalah suatu program yang membenarkan para peserta Takaful IKHLAS Bhd mewakafkan sehingga 30% manfaat kematiannya kepada mana-mana institusi berdaftar yang diikhtiraf di Malaysia. Ia bertujuan memberi nilai tambah kepada para pesertanya bukan sahaja untuk mendapat manfaat di dunia bahkan juga di akhirat.

Setakat ini Takaful IKHLAS Bhd adalah satu-satunya syarikat pengendali Takaful yang mempelopori perkhidmatan tambahan seperti ini.
Berminat untuk menambah saham akhirat… sila whatsapp/telegram/sms/hubungi talian 019-472 6752 untuk maklumat lanjut.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan